Miquel Curanta serà el nou Director General de la Fundació Barcelona Music Lab

Miquel Curanta serà el nou Director General de la Fundació Barcelona Music Lab

Aquest dilluns s’ha fet efectiva la incorporació de Miquel Curanta Girona al capdavant de la Fundació Barcelona Music Lab. Curanta hi arriba després d’un any i mig de funcionament de l’entitat i amb la voluntat de consolidar el projecte, que va iniciar-se fa poc més d’un any. L’arribada del nou director coincideix amb la celebració del Sustainable Festival Challenge i de la primera convocatòria per al suport de projectes.

En el primer cas, es tracta d’un projecte d’innovació oberta que busca startups que treballin per solucionar problemes mediambientals. L’edició d’enguany es centra en la gestió de residus en l’àmbit dels grans festivals de música.

Per altra banda, la convocatòria per al suport de projectes preveu finançar total o parcialment projectes que tinguin per objectiu impulsar i transformar la indústria de la música a través de la innovació, la sostenibilitat o la transformació digital. La convocatòria per a la presentació de projectes es farà pública properament.

 

Sobre el nou Director General de la Barcelona Music Lab

Miquel Curanta arriba a la BMLab després d’haver estat director de l’Institut Català de les Empreses Culturals (2018 – 2022), període del qual es destaca la gestió que es va fer del suport al sector cultural durant la pandèmia, la millora de la dotació i execució pressupostària, el suport al català, especialment en l’audiovisual, o l’impuls en la creació del projecte de hub audiovisual, Catalunya Media City.

Curanta també ha estat director del Club TRESC durant 10 anys i ha treballat en diversos mitjans de comunicació (Cadena SER, Grup Flaix, Ona Catalana, entre d’altres). L’any 2001 va fundar el projecte de comunicació de proximitat Ràdio Capital de l’Empordà, que acumula diversos reconeixements professionals.

Sobre la Barcelona Music Lab:

La Barcelona Music Lab neix per explorar el futur de la música i per investigar, entendre i desenvolupar-ne la seva indústria en la nova societat digital, amb Barcelona com a nou referent en aquest àmbit. Per fer-ho, impulsa projectes que responguin a aquests objectius a través de convocatòries de suport, espais de trobada i networking entre creadors i empreses, o eines de foment per a la creació d’empreses o d’oportunitats laborals.

Els impulsors de la Barcelona Music Lab són Jordi Herreruela (Festival Cruïlla), Genís Roca (Fundació PuntCat), Josep Maria Martorell (Barcelona Supercomputing Center) Enric Jové (McCann).