La Fundació Barcelona Music Lab llança el seu programa d’acceleració de startups

BCN M Lab

La Fundació Barcelona Music Lab llança el seu programa d’acceleració de startups

  • El programa busca accelerar startups en fase de creixement que tinguin com a objectiu impactar en la indústria musical
  •  El programa té una durada de 3 mesos i ofereix un seguiment de la mà de mentors i professionals de primer nivell
  •  El programa està impulsat amb la col·laboració de Plug and Play i Tech Barcelona

La Fundació Barcelona Music Lab neix a Barcelona l’any 2022 per explorar el futur de la música i per investigar, entendre i desenvolupar-ne la seva indústria en la nova societat digital, amb Barcelona com a nou referent en aquest àmbit. Seguint aquesta premissa, la fundació ha estat treballant des dels seus inicis per impulsar la indústria musical i ajudar a desenvolupar un ecosistema d’innovació empresarial, amb la mirada posada a Barcelona i Catalunya com a epicentre d’aquesta indústria.

Seguint aquests objectius, la Fundació Barcelona Music Lab acaba de llançar la segona edició del seu programa d’acceleració de startups, “Programa d’acceleració de Barcelona Musica Lab”, amb la missió de captar startups en diferents fases de creixement que abordin els reptes clau de la indústria musical. “Aquest programa és clau  per identificar projectes rellevants i per crear connexions estratègiques amb socis potencials. A través d’un mentoring d’alt valor i d’un suport específic en les àrees clau de creixement dels projectes, podem treballar per una continuïtat real a les idees seleccionades” comenta Miquel Curanta, director de la fundació.

La fundació ha creat un programa de tres mesos de durada que tindrà com a objectiu la selecció de startups. Un grup d’experts format per professionals de la indústria com Jordi Herreruela, director del Festival Cruïlla, Enric Jové CEO de McCann Barcelona, Genís Roca president de la Fundació PuntCat o Josep Maria Martorell, director adjunt del Barcelona Supercomputing Center; seran els encarregats d’avaluar i seleccionar aquells projectes més innovadors i capdavanters.

De la mà dels experts i dels equips de desenvolupament de negoci de Barcelona Music Lab, les startups seleccionades podran testar i implementar en molt poc temps noves solucions, alhora que explorar oportunitats reals de comercialització gràcies a la xarxa estratègica de la fundació. “Barcelona disposa d’un entorn privilegiat per al desenvolupament de la indústria musical. Hi conflueixen un important i variat nombre de festivals, un ecosistema d’empreses tecnològiques punter a Europa, centres de recerca i espais d’innovació i, en definitiva, tot el necessari per poder esdevenir un referent europeu en aquest àmbit ” afegeix Curanta.

Les àrees d’acceleració que el programa vol posar a prova són la sostenibilitat, l’accessibilitat, l’educació, l’experiència innovadora, la connexió entre persones, la gestió d’esdeveniments, les dades i la propietat intel·lectual i propietat industrial. Àrees clau tant en la indústria musical com la indústria creativa.

 

La convocatòria del programa estarà oberta des del 28 de febrer fins al 28 de març i  finalitzarà amb una exposició oficial el 13 de juny.

Més informació i inscripcions aquí:  bcnmusiclab.com/acceleracio2024