Barcelona Music Lab Connecta: Set projectes de recerca marcaran el futur de la indústria musical desde Catalunya

Barcelona Music Lab Connecta

Barcelona Music Lab Connecta: Set projectes de recerca marcaran el futur de la indústria musical desde Catalunya

Aquest dijous s’ha celebrat la primera jornada de Barcelona Music Lab Connecta, un punt de trobada entre els principals centres de recerca de Catalunya i la indústria musical amb l’objectiu de generar projectes innovadors entre ells.

La Fundació Barcelona Music Lab ha impulsat i creat aquesta jornada amb l’objectiu de ser el nexe d’unió entre investigació i indústria per a que els representants d’ambdós sectors es coneguessin, compartissin projectes i reptes i trobessin sinèrgies.

En aquest marc, on s’hi han trobat més de 150 inscrits, hem conegut els projectes dels cinc centres de recerca que marcaran el futur de la indústria musical. Projectes que s’estan realitzant desde centres de recerca de Catalunya pioners com el Barcelona Supercomputing Center, CIDAI, i2CAT, Eurecat i el grup de recerca Ekho de la UB.

Els projectes presentats investiguen aspectes variats relacionats amb la indústria musical centrant la recerca en la Intel·ligència Artificial i van desde la clonació de veus, la reconstrucció acústica amb la medició d’espais físics, holoportació (experiència dimensional en concerts), la transcripció de parla amb whisper o la IA generativa que modifica les propietats de la veu sintètica.

A més, en l’acte s’han presentat les dues primeres càtedres de Música i Intel·ligència Artificial de tot l’estat: la Càtedra UAB-Cruïlla d’Intel·ligència Artificial en l’àmbit de la Música i les Arts i la Càtedra UPF-BMAT en Intel·ligència Artificial i Música. Aquestes dues càtedres han estat dotades amb 2M d’euros.

Barcelona Music Lab ha concebut aquesta jornada com una jornada interactiva en la que tots els participants han pogut llançar reptes als representants del centres de recerca i opinar sobre els projectes presentats.