Programa d'Acceleració de Barcelona Music Lab

El Programa d’Acceleració de Barcelona Music Lab està dissenyat per a empreses en fase de creixement que busquen ampliar el seu abast al mercat, centrant-se en la música en directe, les experiències en viu i les indústries creatives.

Presentem el Programa d’acceleració de Barcelona Music Lab: un programa de 3 mesos de Barcelona Music Lab & Plug and Play per a aquelles startups innovadores i visionàries que donaran forma al futur de les indústries musical i creativa.

Un projecte de Barcelona Music Lab

Vam crear el Programa d’acceleració de Barcelona Music Lab per ajudar les startups a desbloquejar el seu potencial de creixement i a escalar mitjançant col·laboracions amb socis assentats a Barcelona, així com trobant solucions conjuntes que abordin les oportunitats més grans de la indústria musical.

De la mà dels experts i equips de desenvolupament de negoci de Barcelona Music Lab, les startups del Programa d’acceleració poden provar i implementar en molt poc temps noves solucions, alhora que exploren oportunitats tangibles de comercialització amb la nostra àmplia xarxa d’esdeveniments en directe, empreses tecnològiques, sectors com la restauració i centres de recerca afins.

Àrees d'acceleració que posem a prova

Destaquem els esforços envers la sostenibilitat en àmbits com el subministrament d’empreses restauració, les mesures d’eficiència energètica, les pràctiques de gestió de residus, etc. Aquesta vertical pretén atraure participants i socis conscienciats amb el medi ambient. Promovem iniciatives ecològiques tangibles per aplicar a entorns de música en directe.

És fonamental garantir l’accessibilitat de les persones amb discapacitat o necessitats diverses. Això pot implicar facilitar informació en múltiples formats (text, àudio, vídeo), assegurar la compatibilitat amb tecnologies de suport i oferir ajuda als assistents amb problemes de mobilitat o sensorials.

Donem prioritat a les eines d’aprenentatge personalitzat basades en IA i adaptades a les necessitats individuals dels músics per a oferir informació i recomanacions per millorar les seves habilitats. Per exemple, dispositius que integrin l’IoT per analitzar en temps real el progrés dels músics i així fer seguiment del seu desenvolupament i perfeccionar-ne les tècniques.

Afavorim noves tecnologies que ofereixin experiències úniques i disruptives en comparació amb l’experiència musical tradicional. Motivem enfocaments innovadors, tecnologies d’avantguarda o metodologies poc convencionals emprades per a fomentar la creativitat i impulsar l’èxit a la indústria de la música.

Exposem la capacitat de la tecnologia per facilitar la creació de xarxes i la col·laboració entre músics, professionals del sector i aficionats. Destaquen els esdeveniments de networking, les iniciatives de creació de comunitats i les plataformes en línia pensades per fomentar les connexions, les associacions i la integració real.

Exposem la capacitat de la tecnologia per facilitar la creació de xarxes i la col·laboració entre músics, professionals del sector i aficionats. Destaquen els esdeveniments de networking, les iniciatives de creació de comunitats i les plataformes en línia pensades per fomentar les connexions, les associacions i la integració real.

Les noves tecnologies, com ara les plataformes de gestió d’esdeveniments basades en IA, agilitzen els processos de planificació, automatitzen les tasques i milloren la participació dels assistents mitjançant recomanacions personalitzades i funcions interactives. Impulsem les tecnologies de l’IoT que milloren l’experiència dels esdeveniments, com els sistemes de navegació intel·ligents, les instal·lacions interactives i les actualitzacions en temps real sobre canvis a la programació o les sales.

Els algoritmes analitzen les dades per proporcionar informació valuosa sobre les tendències del mercat, les preferències del públic i la dinàmica del sector, cosa que permet prendre decisions estratègiques dins del programa. Així, s’aconseguirà mostrar, per exemple, com optimitzar la logística, millorar l’experiència dels assistents i adaptar la programació futura en funció de les opinions del públic.

Posem l’accent en el suport jurídic, l’assessorament sobre drets d’autor i els tallers sobre propietat intel·lectual que oferim als participants. L’objectiu és salvaguardar les obres creatives i d’innovació com les eines de supervisió basades en IA, que detecten i pal·lien els casos d’ús no autoritzat o infracció; o les solucions blockchain, que garanteixen una gestió transparent i segura de la propietat intel·lectual. En conjunt, busquem generar confiança entre els participants i socis del programa.

Les startups que busquem

Fase de creixement i fase avançada

Les startups que sol·licitin participar en el programa s'han de trobar en una fase de creixement o en una fase avançada de desenvolupament, haver desenvolupat un prototip, un producte mínim viable (MVP) o haver demostrat una tracció inicial al mercat.

Model de negoci escalable

S'espera que les startups participants tinguin un model de negoci escalable amb potencial de creixement ràpid i un rendiment significatiu de la inversió. Això pot implicar l'aprofitament de la tecnologia o els enfocaments innovadors per fer front a una gran oportunitat de mercat.

Una proposta de valor clara

Les startups han d'articular una proposta de valor clara que tracti un problema o una necessitat específica del mercat. La proposta de valor ha de ser convincent i diferenciar-se de les solucions existents.

Equip
fundador sòlid

Les startups acceptades han de disposar d'un equip fundador sòlid amb un conjunt divers de capacitats i experiències rellevants per a l'empresa, com ara coneixements tècnics, coneixement del sector, perspicàcia empresarial i un historial d'execució.

Compromís i dedicació

Les noves empreses acceptades han de dedicar un temps i un esforç considerables al programa, inclosa la participació en tallers, sessions de tutoria i esdeveniments de creació de xarxa. Hauran de treballar activament en la creació i creixement de la seva empresa durant tot el programa.

Potencial
d'impacte

El programa dona prioritat a les empreses emergents amb potencial per crear un impacte significatiu, sigui abordant problemes socials o mediambientals, revolucionant sectors o generant creixement econòmic.

Et sona tot això?

Avantatges del programa

Mentoring
i tutories d'experts

Et posarem en contacte amb experts del sector, líders i especialistes en camps com ara la gestió de productes, la cadena de subministrament, el creixement empresarial i la captació de fons.

Accés a l'experiència
en gestió i producció d'esdeveniments en directe

Estaràs en contacte amb els líders de la producció d’esdeveniments i la gestió de les indústries creatives en directe per implantar la teva tecnologia.

Oportunitats pilot
i de desenvolupament empresarial

T’associaràs amb Barcelona Music Lab com a part del repte per explorar possibles oportunitats de desenvolupament empresarial i impulsar el teu creixement.

Accés a una xarxa
internacional de
possibilitats

Podràs posar-te en contacte amb inversors i societats de capital risc regionals i mundials al llarg del programa, i et presentarem a possibles socis i inversors a través dels esdeveniments Barcelona Music Lab i Plug and Play.

Formacions
pràctiques

Al llarg de 3 mesos de tallers pràctics, aprendràs a expandir la teva empresa i abordar els principals reptes empresarials: des del llenç del model de negoci fins a la recaptació de fons, passant per la millora contínua.

Aliances
potencials

Tindràs l’oportunitat de reunir-te amb els mecenes de Barcelona Music Lab per desenvolupar un POC i establir vincles que donin suport estratègicament als objectius de les diferents empreses.

Exposició

Últim dia per celebrar els teus progressos i èxits al llarg del programa juntament amb mentors, directors i assistents dels ecosistemes d’innovació i música durant el Sònar+D 2024.

Dates clau

28 de febrer |  Sol·licituds obertes

28 de març | Tancament de sol·licituds a les 23:00 hores, CEST

11 abril | Setmana de selecció de startups

15 abril | Setmana de llançament del programa

Setmana del 6 de maig | Setmana Focus 1

Setmana del 21 de maig  | Setmana Focus 2

13 de juny de 2024  | Dia d'exposició i recapitulació del programa

28 de febrer

Sol·licituds obertes

28 de març

Tancament de sol·licituds a les 23:00 hores, CEST

11 d'abril

Setmana de selecció de startups

15 d'abril

Setmana de llançament del programa

Setmana del 6 de maig

Setmana Focus 1

Setmana del 21 de maig

Setmana Focus 2

13 de juny de 2024

Dia d'exposició i recapitulació del programa

Amb la col·laboració de