Programa d'Acceleració de Barcelona Music Lab

La Fase 2 del Programa d’Acceleració ha començat…

Presentem el Programa d’acceleració de Barcelona Music Lab: un programa de 3 mesos de Barcelona Music Lab & Plug and Play per a aquelles startups innovadores i visionàries que donaran forma al futur de les indústries musical i creativa.

Un projecte de Barcelona Music Lab

Vam crear el Programa d’acceleració de Barcelona Music Lab per ajudar les startups a desbloquejar el seu potencial de creixement i a escalar mitjançant col·laboracions amb socis assentats a Barcelona, així com trobant solucions conjuntes que abordin les oportunitats més grans de la indústria musical.

De la mà dels experts i equips de desenvolupament de negoci de Barcelona Music Lab, les startups del Programa d’acceleració poden provar i implementar en molt poc temps noves solucions, alhora que exploren oportunitats tangibles de comercialització amb la nostra àmplia xarxa d’esdeveniments en directe, empreses tecnològiques, sectors com la restauració i centres de recerca afins.

Àrees d'acceleració que posem a prova

És fonamental garantir l’accessibilitat de les persones amb discapacitat o necessitats diverses. Això pot implicar facilitar informació en múltiples formats (text, àudio, vídeo), assegurar la compatibilitat amb tecnologies de suport i oferir ajuda als assistents amb problemes de mobilitat o sensorials.

És fonamental garantir l’accessibilitat de les persones amb discapacitat o necessitats diverses. Això pot implicar facilitar informació en múltiples formats (text, àudio, vídeo), assegurar la compatibilitat amb tecnologies de suport i oferir ajuda als assistents amb problemes de mobilitat o sensorials.

Donem prioritat a les eines d’aprenentatge personalitzat basades en IA i adaptades a les necessitats individuals dels músics per a oferir informació i recomanacions per millorar les seves habilitats. Per exemple, dispositius que integrin l’IoT per analitzar en temps real el progrés dels músics i així fer seguiment del seu desenvolupament i perfeccionar-ne les tècniques.

Afavorim noves tecnologies que ofereixin experiències úniques i disruptives en comparació amb l’experiència musical tradicional. Motivem enfocaments innovadors, tecnologies d’avantguarda o metodologies poc convencionals emprades per a fomentar la creativitat i impulsar l’èxit a la indústria de la música.

Exposem la capacitat de la tecnologia per facilitar la creació de xarxes i la col·laboració entre músics, professionals del sector i aficionats. Destaquen els esdeveniments de networking, les iniciatives de creació de comunitats i les plataformes en línia pensades per fomentar les connexions, les associacions i la integració real.

Les noves tecnologies, com ara les plataformes de gestió d’esdeveniments basades en IA, agilitzen els processos de planificació, automatitzen les tasques i milloren la participació dels assistents mitjançant recomanacions personalitzades i funcions interactives. Impulsem les tecnologies de l’IoT que milloren l’experiència dels esdeveniments, com els sistemes de navegació intel·ligents, les instal·lacions interactives i les actualitzacions en temps real sobre canvis a la programació o les sales.

Les noves tecnologies, com ara les plataformes de gestió d’esdeveniments basades en IA, agilitzen els processos de planificació, automatitzen les tasques i milloren la participació dels assistents mitjançant recomanacions personalitzades i funcions interactives. Impulsem les tecnologies de l’IoT que milloren l’experiència dels esdeveniments, com els sistemes de navegació intel·ligents, les instal·lacions interactives i les actualitzacions en temps real sobre canvis a la programació o les sales.

Els algoritmes analitzen les dades per proporcionar informació valuosa sobre les tendències del mercat, les preferències del públic i la dinàmica del sector, cosa que permet prendre decisions estratègiques dins del programa. Així, s’aconseguirà mostrar, per exemple, com optimitzar la logística, millorar l’experiència dels assistents i adaptar la programació futura en funció de les opinions del públic.

Posem l’accent en el suport jurídic, l’assessorament sobre drets d’autor i els tallers sobre propietat intel·lectual que oferim als participants. L’objectiu és salvaguardar les obres creatives i d’innovació com les eines de supervisió basades en IA, que detecten i pal·lien els casos d’ús no autoritzat o infracció; o les solucions blockchain, que garanteixen una gestió transparent i segura de la propietat intel·lectual. En conjunt, busquem generar confiança entre els participants i socis del programa.

Destaquem els esforços envers la sostenibilitat en àmbits com el subministrament d’empreses restauració, les mesures d’eficiència energètica, les pràctiques de gestió de residus, etc. Aquesta vertical pretén atraure participants i socis conscienciats amb el medi ambient. Promovem iniciatives ecològiques tangibles per aplicar a entorns de música en directe.

Startups
finalistes

Kultur

Kultur és una app de venda d’entrades d’última hora per a esdeveniments culturals amb descomptes exclusius, creada amb l’objectiu d’omplir les places buides en espectacles i fer la cultura més accessible a un públic molt més ampli i divers. Aquesta fa arribar als usuaris ofertes d’última hora, ajudant els organitzadors d’esdeveniments a generar ingressos addicionals amb entrades que, d’una altra manera, quedarien sense vendre i contribuint a un gaudi més freqüent de la cultura.

Pro Indie

Pro Indie Music és una agència de consultoria tecnològica que mesura i analitza dades de xarxes socials, proveïdors digitals i altres per tal d’ajudar managers, segells i artistes a prendre millors decisions per a créixer més de pressa en la indústria musical.

New Electronic Assistant

Músics i productors de múltiples nivells d’especialització anhelen ajuda en la composició per a aconseguir millors produccions en menys temps, experimentar amb estils, explorar-se a si mateixos i aprendre. NEA ha creat un plugin tecnològic d’estudi virtual que ajuda els músics en el seu viatge creatiu a través d’un producte completament personalitzable, fàcil d’utilitzar i recolzat per IA. Una eina dissenyada per a artistes, experts musicals i joves professionals.

Skidattl

Skidattl ofereix senyalització virtual en el món real a través de la realitat augmentada. El sistema “Beacon” de Skidattl representa tota una promesa de la tecnologia virtual. Tant si parlem d’un espai com d’un esdeveniment a l’aire lliure, es poden beneficiar de Skidattl; des de camps de golf fins a parcs d’atraccions.

Xtended Reality Music Hub

Xtended Reality Music Hub és un comissari, productor i distribuïdor de grans experiències a tot el món. Xtended Reality ofereix experiències immersives i de realitat virtual a grans públics i adapta les seves produccions a llocs emblemàtics de tot el món.

Unchained Music

Unchained és una plataforma de distribució musical que cobreix tot el procés de distribució i protegeix els drets de l’artista. Proporciona eines per a millorar la producció musical i permet crear una comunitat entre artistes amb l’objectiu de col·laborar. Unchained compta amb un conjunt de recursos que permet identificar artistes prometedors, ampliar el seu abast i monetitzar eficaçment la seva activitat de la mateixa manera que ho fan els grans del sector.

Les startups que busquem

Fase de creixement i fase avançada

Les startups que sol·licitin participar en el programa s'han de trobar en una fase de creixement o en una fase avançada de desenvolupament, haver desenvolupat un prototip, un producte mínim viable (MVP) o haver demostrat una tracció inicial al mercat.

Model de negoci escalable

S'espera que les startups participants tinguin un model de negoci escalable amb potencial de creixement ràpid i un rendiment significatiu de la inversió. Això pot implicar l'aprofitament de la tecnologia o els enfocaments innovadors per fer front a una gran oportunitat de mercat.

Una proposta de valor clara

Les startups han d'articular una proposta de valor clara que tracti un problema o una necessitat específica del mercat. La proposta de valor ha de ser convincent i diferenciar-se de les solucions existents.

Equip
fundador sòlid

Les startups acceptades han de disposar d'un equip fundador sòlid amb un conjunt divers de capacitats i experiències rellevants per a l'empresa, com ara coneixements tècnics, coneixement del sector, perspicàcia empresarial i un historial d'execució.

Compromís i dedicació

Les noves empreses acceptades han de dedicar un temps i un esforç considerables al programa, inclosa la participació en tallers, sessions de tutoria i esdeveniments de creació de xarxa. Hauran de treballar activament en la creació i creixement de la seva empresa durant tot el programa.

Potencial
d'impacte

El programa dona prioritat a les empreses emergents amb potencial per crear un impacte significatiu, sigui abordant problemes socials o mediambientals, revolucionant sectors o generant creixement econòmic.

Avantatges del programa

Mentoring
i tutories d'experts

Et posarem en contacte amb experts del sector, líders i especialistes en camps com ara la gestió de productes, la cadena de subministrament, el creixement empresarial i la captació de fons.

Accés a l'experiència
en gestió i producció d'esdeveniments en directe

Estaràs en contacte amb els líders de la producció d’esdeveniments i la gestió de les indústries creatives en directe per implantar la teva tecnologia.

Oportunitats pilot
i de desenvolupament empresarial

T’associaràs amb Barcelona Music Lab com a part del repte per explorar possibles oportunitats de desenvolupament empresarial i impulsar el teu creixement.

Accés a una xarxa
internacional de
possibilitats

Podràs posar-te en contacte amb inversors i societats de capital risc regionals i mundials al llarg del programa, i et presentarem a possibles socis i inversors a través dels esdeveniments Barcelona Music Lab i Plug and Play.

Formacions
pràctiques

Al llarg de 3 mesos de tallers pràctics, aprendràs a expandir la teva empresa i abordar els principals reptes empresarials: des del llenç del model de negoci fins a la recaptació de fons, passant per la millora contínua.

Aliances
potencials

Tindràs l’oportunitat de reunir-te amb els mecenes de Barcelona Music Lab per desenvolupar un POC i establir vincles que donin suport estratègicament als objectius de les diferents empreses.

Exposició

Últim dia per celebrar els teus progressos i èxits al llarg del programa juntament amb mentors, directors i assistents dels ecosistemes d’innovació i música durant el Sònar+D 2024.

Dates clau

28 de febrer |  Sol·licituds obertes

28 de març | Tancament de sol·licituds a les 23:00 hores, CEST

11 abril | Setmana de selecció de startups

15 abril | Setmana de llançament del programa

Setmana del 6 de maig | Setmana Focus 1

Setmana del 21 de maig  | Setmana Focus 2

14 de juny de 2024  | Dia d'exposició i recapitulació del programa

28 de febrer

Sol·licituds obertes

28 de març

Tancament de sol·licituds a les 23:00 hores, CEST

11 d'abril

Setmana de selecció de startups

15 d'abril

Setmana de llançament del programa

Setmana del 6 de maig

Setmana Focus 1

Setmana del 21 de maig

Setmana Focus 2

14 de juny de 2024

Dia d'exposició i recapitulació del programa

Amb la col·laboració de