La Fundació Barcelona Music Lab finançarà quatre projectes innovadors, a la crida del 2023

música en viu - Immersivitat - tecnologia - fundació barcelona music lab

La Fundació Barcelona Music Lab finançarà quatre projectes innovadors, a la crida del 2023

Sostenibilitat, Intel·ligència Artificial, i so immersiu centren els projectes que han resultat escollits.

Els projectes escollits rebran entre 3.000€ i 368.000€. En tots els casos es cobrirà el 100% del pressupost sol·licitat.

 

Els projectes Mutacions 3D, Sustainable Challenge, Artificia 2023 i Cupons culturals per al gran consum, han estat les propostes escollides per la Fundació Barcelona Music Lab, a la seva call de projectes 2023, després de la reunió que va mantenir la comissió de valoració de la crida, el passat 20 de novembre.

Mutacions 3D proposa un format d’àudio 3D incomparable que transformarà la manera en què experimentem el so. Utilitzant tecnologia d’avantguarda i un enfocament artístic innovador, la proposta crea paisatges sonors tridimensionals que captiven els sentits i eleven les experiències audiovisuals a noves altures. La proposta proporciona un viatge sonor únic que deixa una impressió duradora en cada oient.

Sustainable Challenge és un projecte d’innovació oberta que busca Startups que treballin per solucionar problemes mediambientals i ajudin a assolir nous reptes i solucions en matèria de sostenibilitat per festivals i grans esdeveniments. El Sustainable Challenge busca solucions i tendències destinades a reduir les emissions de CO2 i la generació de residus en festivals i esdeveniments, contribuint a la transició cap a una indústria més circular a través de la innovació.

Artificia és una plataforma de promoció i divulgació de la Intel·ligència Artificial aplicada a les arts on es poden trobar ponències, xerrades, vídeos i presentacions de diferents projectes i activitats lligades a l’ús de l’IA en les arts. A més ARTIFICIA promou diferents activitats i esdeveniments, ja siguin presencials o virtuals, per atreure l’interès de les audiències i posicionar l’IA com un instrument tecnològic per fer art.

Cupons Culturals en Productes de Gran Consum té com a objectiu principal transformar els productes de gran consum en canals de promoció i consum de cultura mitjançant el seu envàs, i establir una relació directa entre productor i consumidor mitjançant aquest canal. A través de la incorporació de codis QR en els envasos, aquest projecte busca establir una connexió única entre la indústria de gran consum, el món cultural i els consumidors. Mitjançant aquesta iniciativa es fomenta la relació entre els consumidors, les marques i els promotors d’esdeveniments culturals. Això no només enriqueix la vida cultural dels consumidors, sinó que també crea oportunitats de col·laboració i promoció per a les marques i promotors culturals.

Sobre la crida de projectes 2023

Aquestes quatre propostes són el resultat de la crida de projectes 2023 que impulsa la Fundació Barcelona Music Lab. En aquesta edició s’han rebut fins a nou projectes que proposen diferents vies d’innovar des de la sostenibilitat o la tecnologia, per transformar la indústria de la música.Tant els projectes que no han estat escollits en aquesta crida, com d’altres propostes es podran presentar a les properes crides que la fundació tirarà endavant durant el 2024.

Sobre la Barcelona Music Lab

La Fudació Barcelona Music Lab neix per explorar el futur de la música i per investigar, entendre i desenvolupar-ne la seva indústria en la nova societat digital, amb Barcelona com a nou referent en aquest àmbit. Per fer-ho, impulsa projectes que responguin a aquests objectius a través de convocatòries de suport, espais de trobada i networking entre creadors i empreses, o eines de foment per a la creació d’empreses o d’oportunitats laborals.

Els impulsors de la Barcelona Music Lab són Jordi Herreruela (Festival Cruïlla), Genís Roca (Fundació PuntCat), Josep Maria Martorell (Barcelona Supercomputing Center) Enric Jové (McCann). El seu director és en Miquel Curanta i Girona.