Les empreses Vytal i Abono KM0, guanyadores de la Segona Edició del Sustainable Challenge

Les empreses Vytal i Abono KM0, guanyadores de la Segona Edició del Sustainable Challenge

La segona edició del Sustainable Challenge ha finalitzat, marcant un altre any d’èxit en la promoció de la sostenibilitat en esdeveniments musicals. Les startups Vytal i Abono KM0 han estat seleccionades per a implementar projectes pilots en col·laboració amb Barcelona Music Lab i Festival Cruïlla.

Descripció de les Empreses Guanyadores:

Vytal és una startup que s’especialitza en solucions de packaging sostenible. La seva proposta se centra en el desenvolupament i utilització de materials reciclables i reutilitzables per a envasos, amb l’objectiu de reduir l’impacte ambiental associat als residus de packaging en grans esdeveniments. La seva innovació resideix en la creació d’envasos que no només són ecològics, sinó també pràctics i eficients per als usuaris i organitzadors d’esdeveniments.

Abono KM0 es dedica a la gestió sostenible de residus orgànics. La seva iniciativa se centra en la transformació de residus orgànics de festivals de música en compost de qualitat, que després pot ser utilitzat en l’agricultura local o en projectes de jardineria urbana. Aquesta empresa combina la gestió de residus amb la promoció de l’economia circular, contribuint així a la reducció de l’impacte ambiental dels esdeveniments musicals.

Aquesta iniciativa, organitzada per la Fundació Barcelona Music Lab en col·laboració amb el Festival Cruïlla, Damm, l’Agència de Residus de Catalunya i la Fundació Ship2B, ha reunit set startups: Vytal, Again, Yeasty, And-less, Bin-e, Retornadoo i Abono KM0. Aquestes empreses han participat en la Startup Week, un esdeveniment que ha inclòs tallers i mentories per fomentar la cocreació i l’aprenentatge mutu.

Durant la Startup Week, les startups han treballat amb experts de la indústria per desenvolupar solucions innovadores en la gestió de residus i la sostenibilitat en festivals de música. La selecció de Vytal i Abono KM0 per a dur a terme projectes pilots representa un reconeixement del seu potencial innovador i la seva contribució a la sostenibilitat.

El Sustainable Challenge ha demostrat ser una plataforma eficaç per a la col·laboració entre startups, empreses i organitzacions del sector de la música, amb l’objectiu de trobar solucions sostenibles als reptes actuals. Aquesta iniciativa subratlla la importància de la col·laboració intersectorial per afrontar els desafiaments de sostenibilitat.

Agraïm a totes les startups participants, així com a Damm, l’Agència de Residus de Catalunya, la Fundació Ship2B i tots els col·laboradors per la seva contribució a aquest projecte. El Sustainable Challenge continua sent un exemple de com la innovació i la col·laboració poden conduir a un futur més sostenible.

Per a més informació sobre aquest projecte, visiteu el lloc web de la Fundació Barcelona Music Lab i seguiu les actualitzacions a les xarxes socials.