La Fundació Barcelona Music Lab, l’Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans (APECAT) i L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), posen en marxa “Music Talks”, una innovadora sèrie de trobades enfocades a la discussió sobre innovació en l’ambit de la música. Aquestes sessions tenen com a objectiu oferir perspectives renovades sobre aspectes crucials que influiran en les tendències del sector musical en el futur.
Els debats giraran entorn a temes com l’anàlisi de dades, la Intel·ligència Artificial (IA), els entorns de realitat augmentada, la igualtat de gènere i la sostenibilitat ambiental, entre altres, destacant-se com a desafiaments claus per a la indústria musical contemporània. Per tractar aquestes temàtiques, s’organitzen converses entre experts de diverses disciplines, creant així un espai de trobada per a professionals del sector musical i àmbits relacionats. En aquest context, figures destacades de la indústria musical catalana proposaran temes d’interès, els quals seran debatuts amb la col·laboració d’especialistes de renom internacional.
Els objectius d’aquestes trobades inclouen la promoció del diàleg i l’intercanvi professional (networking), l’estímul a la reflexió i la innovació dins del sector, l’enfortiment de les competències professionals i l’augment de la comprensió sobre les tecnologies emergents com la IA, NFT, blockchain i realitats immersives.
La primera sessió “Music Talks” serà el proper 21 de febrer a les 17:30, amb un diàleg sobre la interacció entre la intel·ligència artificial i la música, protagonitzat per Xavier Serra, fundador i director del Grup de Recerca en Tecnologia Musical (MTG) de la UPF, juntament amb Elio Quinton, un reconegut científic, enginyer i consultor especialitzat en IA.
Les inscripcions es poden fer a través del web del Servei de Desenvolupament Empresarial, de l’ICEC.
SESSIÓ
Impacte actual i les futures possibilitats de la IA en la indústria de la música
HORARI
21-02-2024. 17:30h-19:30 hores
ESPAI
JOK
Carrer de Mallorca, 275. .
Barcelona 08008.
Sobre els convidats
Xavier Serra
Catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra i Director del Grup de Recerca en Tecnologia Musical (MTG). Després d’una formació acadèmica multidisciplinària, va obtenir el doctorat a la Universitat de Stanford, EEUU. Els seus interessos de recerca inclouen l’anàlisi, descripció i síntesi computacional del so i la música, amb un equilibri entre recerca bàsica i aplicada i una perspectiva que abasta disciplines tant científiques/tecnològiques com humanístiques/artístiques. Actualment, aquestes recerques es centren en el desenvolupament de metodologies d’Intel·ligència Artificial aplicables a tota la cadena de valor de la música, des de la seva creació i producció fins a la seva distribució i recepció. El Dr. Serra és reconegut internacionalment com un dels principals investigadors en el camp de la Tecnologia Musical.
Elio Quinton
Científic, enginyer i líder amb experiència en intel·ligència artificial (IA), enginyeria de programari, processament de senyals d’àudio digitals, música, tecnologia musical i indústria de la música.
Actualment, és vicepresident d’Intel·ligència Artificial a Universal Music Group (UMG), on exerceix el lideratge en estratègia, tecnologia i ciència. Va fundar i dirigir el Music & Audio Machine Learning Lab (MAML) d’UMG, el primer grup d’R+D sobre aprenentatge automàtic de la indústria de la música gravada. El MAML desenvolupa tecnologia punta per donar suport als artistes i potenciar-los arreu del món.
Format com a científic, enginyer i músic, Elio posseeix un doctorat en Aprenentatge Automàtic i Processament de Senyals d’Àudio Digitals pel Center for Digital Music, líder mundial del sector; un màster en Física; un màster en Tecnologia Musical, i un títol en Interpretació Musical Comercial pel BIMM de Londres.