Set startups han estat les seleccionades per al Programa d’Acceleració de la Fundació Barcelona Music Lab

Finalistes Programa d'Acceleració

Set startups han estat les seleccionades per al Programa d’Acceleració de la Fundació Barcelona Music Lab

  • Keeo, Kultur, New Electronic Assistant, Pro Indie, Skidattl, Unchained Music i Xtended Reality Music Hub han estat les startups triades per a aquest programa d’acceleració d’empreses que busca impactar la indústria musical.
  • Barcelona Music Lab ha sumat 43 sol·licitants, entre les quals es troben startups especialitzades en àmbits com la senyalística, el ticketing o la realitat virtual.
  • El Programa d’acceleració de Barcelona Music Lab, impulsat amb la col·laboració de Plug and Play, Tech Barcelona i Sónar+D, tindrà una durada de 3 mesos i comptarà amb mentors i professionals de primer nivell.

La Fundació Barcelona Music Lab ha seleccionat ja les set startups que formaran part de la segona edició del “Programa d’acceleració de Barcelona Music Lab” que culminarà el 14 de juny.

La iniciativa, que situa Barcelona i Catalunya com a nuclis de la indústria musical, ha estat impulsada per l’entitat amb el suport de Plug and Play, Tech Barcelona i Sónar+D, i té com a missió captar empreses emergents en diferents fases de creixement que abordin els reptes clau del sector.

D’acord amb aquesta idea, el passat 28 de març, la Fundació donava per finalitzada la fase d’inscripció, en què ha pogut comptar amb 43 startups que treballen en àmbits tan diversos com la distribució, el ticketing, la senyalística o la realitat virtual. D’entre aquestes, l’organització hi havia preseleccionat 15 finalistes.

Ara, el Programa d’Acceleració Barcelona Music Lab anuncia les set startups seleccionades de procedència nacional i internacional (Itàlia, Mèxic i USA) que durant els pròxims mesos podran participar en aquest projecte i comptar amb mentoring de professionals de primera línia com Jordi Herreruela, director del Festival Cruïlla; Enric Jové, CEO de McCann Barcelona; Genís Roca, president de la Fundació PuntCat; o Josep Maria Martorell, director adjunt del Barcelona Supercomputing Center. “La nostra selecció final respon a una idea clara: buscàvem propostes de valor que abordessin problemes reals del nostre sector i que es diferenciessin de les solucions habituals. Iniciatives diferents al mateix temps que realistes amb un model de negoci escalable”, explica Miquel Curanta, director de Barcelona Music Lab.

  • Keeo – Un model de pagament per emissió perquè els usuaris escoltin música (Trento, Italia).
  • Kultur – L’app de venda d’entrades d’última hora per a esdeveniments culturals amb descomptes exclusius, creada amb l’objectiu d’omplir les places buides en espectacles i fer la cultura més accessible (Madrid, Espanya).
  • New Electronic Assistant – Un assistent de composició per a músics i productors de múltiples nivells (Barcelona, Espanya).
  • Pro Indie – Una agència de consultoria tecnològica especialitzada en la indústria musical (Ciudad de México, México).
  • Skidattl – Una empresa que ofereix senyalització virtual en el món real mitjançant realitat augmentada (Milpitas – California, USA).
  • Unchained Music – Una plataforma de distribució musical que cobreix tot el procés de distribució i protegeix els drets de l’artista (Denver, USA).
  • Xtended Reality Music Hub – Un comissari, productor i distribuïdor de grans experiències immersives i de realitat virtual per a grans públics (Barcelona, Espanya).

D’aquesta manera, amb el suport del grup d’experts i dels equips de negoci Barcelona Music Lab, a partir de la setmana vinent, aquestes startups podran començar a treballar en noves solucions i oportunitats de comercialització sota l’empara de la xarxa estratègica de la Fundació. Tot això en un programa que posa a prova diferents àrees d’acceleració claus en la indústria musical i creativa com són l’accessibilitat, l’educació, l’experiència innovadora, la connexió entre persones, la gestió d’esdeveniments, les dades i la propietat intel·lectual i industrial.

Més informació aquí:  bcnmusiclab.com/acceleracio2024